LEDEN


Normaal heerst de omerta en lossen de leden niets (zelfs geen wiellengte), maar voor deze website gaven ze uiteindelijk toch hun geheimen prijs.Note: Een individuele foto van Arn, Dimitri, Danny en Jimmy ontbreken nog.

OVER ONS

Onze fietsclub werd opgericht in 1990 en heeft tot doel om via het wielertoerisme de vriendschap, de sportiviteit en de lichaamsconditie bij haar leden te bevorderen. Iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, filosofische of ideologische overtuiging kan toetreden tot de club. De club is aangesloten bij Cycling Vlaanderen. Haar leden zijn verzekerd via deze organisatie.


Lidmaatschap (bondsbijdrage en ledenbijdrage) kost € 50 per jaar. Wie tijdens het fietsseizoen deelneemt aan minstens 15 ritten, betaalt het
daaropvolgende jaar slechts 30 €.


Nieuwe leden betalen € 150 instap-lidgeld. Bovendien krijg je hiervan € 75 terug indien je drie jaar lid van onze club blijft.


Meer informatie over de club en haar werking kan je terugvinden in ons clubreglement.


De club voorziet de clubkledij voor haar leden. De kledij bestaat uit: trui lange mouw, trui korte mouw, windvestje zonder mouw, zwarte korte broek, zwarte arm- en beenstukken. 

Sinds een paar jaar hebben we bewust gekozen voor vrij sobere kledij zonder opdruk van sponsoring, zodat we niet hoeven rond te rijden als 'reclameborden'. Enkel het clublogo is erop vermeld.


Het clubfietsseizoen begint op de eerste zondag van maart en eindigt op de laatste zondag van september (30 of 31 ritten op zondagvoormiddag). Tot half april wordt er gestart om 9 uur aan het clublokaal. Vanaf half april vertrekken we om 8u.30; voor enkele langere ritten starten we om 7u.30 of 8 uur. Dit wordt vooraf bepaald in de jaarpanning (zie fietskalender).

Elk jaar, eind augustus, organiseert de club een driedaags fietsweekend, met verblijf in een vakantiewoning.

De eerste zondag van oktober wordt het zomerfietsseizoen afgesloten met een tijdrit. Wie het dichtst het seizoensgemiddelde benadert, wint de tijdrit. Uiteraard zonder gebruik te maken van fietscomputers of uurwerken. Na de tijdrit sluiten we af met een gezellig etentje.

Vanaf de tweede zondag van oktober tot eind februari loopt voor de liefhebbers het rustigere winterseizoen met vertrek aan het clublokaal om 9h.


In november organiseren we onze jaarlijkse pensenkermis.


We hebben onze groep opgedeeld in 3 groepen,een A-groep,een B-groep en een C-groep. Het is de bedoeling om allen samen te vertrekken op het stationsplein en elke groep rijdt apart zijn rit.

In de A-groep rijden de meest getrainde leden, hun gemiddelde bedraagt circa 30 km/u, het gemiddelde van de B-groep is circa 28 km/u, in de C-groep zit het gemiddelde rond 25 km/u.


Iedereen is vrij om telkens weer te kiezen voor één van de groepen, voortgaand op eigen conditie en ingesteldheid. Na de rit komen alle groepen weer samen bij Latjes, zodat de groepsgeest, die wij uiterst belangrijk vinden, blijft bestaan.