Normaal heerst de omerta en lossen de leden niets (zelfs geen wiellengte), maar voor deze website gaven ze uiteindelijk toch hun geheimen prijs.

Adelin

Adelino Belmondo, zoveel klasse dat hij er meermaals per dag zelf bij moet gaan liggen in zijn geliefde Waalse grond. Geeft tijdens ritjes David Attenborough gewijs een deskundige uitleg over gewassen en vrouwelijk schoon aan al wie het wil horen (en ook aan wie het niet wil horen trouwens). Mocht zijn vélo kunnen praten, die kreeg er bij Adelin toch geen woord tussen.

Kim M

We hadden al een Kim Jong Un, maar nu dus ook een Kim Jong Dos. Begon op de éénwieler en stapte dan over op de gravelbike. Benieuwd met welk stalen ros hij ons volgend jaar verrast.

André

Deze grijze vos verliest haar noch streken. Altijd in voor een droog mopje en een nat pintje. Heeft bij wijlen nog veel poeier zitten in zijn slanke benen.

Andy

De man die schakelt noch asemt, de man die iedere week de Frans Verbeek in ons naar boven haalt. Wordt door menig lid verdacht van een sponsordeal met Latjes omdat hij elke week iedereen een half uurtje vroeger binnen brengt.

Latjes

Eigenaar van sportcafé “Bij Latjes”. In een ver verleden was hij een omni-sporter. Voetbal, kaatsen, boogschieten, volleybal, dartsen, biljarten, … Nu is café Bij Latjes de rots in de branding, de reddingsboei voor allerlei sportverenigingen die met open armen worden ontvangen door Danny en Linda. Een natje op bestelling en een droogje krijg je er gratis bij. Voor je eerste natje moet je wel eens wachten. Wil je naar huis gaan moeten de vrouwen thuis wachten, want na afrekening MOETEN er nog twee à drie pinten gedronken worden. Wie die betaalt is van minder belang. 

Bert F

Eén van de drie musketiers van Kokejane, want die waren ook met vier. Deze D’Atragnan kan je herkennen aan zijn gracieuze rijstijl en zijn flitsend voorkomen. Maar om voor hem te komen zal je serieuze papieren moeten hebben.

Maizen

De figuurlijke langen arm van de club. Verzorgt onze vertegenwoordiging in de kaatsbond, amateurtoneel, CD&V, Chiro, OCMW, VTM, SBVA, en nog zoveel meer. Met andere woorden, de Maizen(a) die zorgt dat de saus pakt.

Bert L

Toen Bert van zijn peter André voor nieuwjaar een koersfiets en een lidkaart van Jong en Oud cadeau kreeg, kon hij niet veel anders dan de club vervoegen. Hij heeft dan maar een huis gekocht in de Stationsstraat om uitgerust aan elke zondagsrit te beginnen.

Patrick

Zondag is het knallen voor onze Patje boemboem. Een man waar ge een huis op kunt bouwen. Zelf fietst hij op zondag vooral om dat bouwen even te vergeten en van de natuur te genieten. Loslopend wild in het midden van het jachtseizoen ontsnapt nooit aan zijn masjersoog.

Bjorn

Zocht na zijn VKB carrière een ander excuus om bij Latjes te blijven hangen. Bij de duivenmelkers viel een hipsterbaard niet zo in de smaak, maar gelukkig staat het wielerpeloton hier wel voor open. Zolang de beentjes maar glad geschoren zijn.

Pee

Neemt zijn voorzitterschap intussen zo serieus dat hij de rosétjes tijdens de vergadering inruilde voor alcoholvrij bier. Al moeten we zeggen dat de Sportzot helemaal past bij zijn imago. Of dit ook invloed heeft op zijn fietsprestaties is voer voor discussie. Maar met de Vespa rijdt hij zonder twijfel een paar km per uur sneller.

Danny

Toen Danny zocht naar een fietsclub paste Google zijn zoekopdracht aan van “fietsclub in de buurt van Beveren” naar “Fietsclub in de buurt van Bever”. Hij is Google hier nog steeds eeuwig dankbaar voor en overweegt nu zelfs om met de fiets op bedevaart naar Sylicon Valley te trekken.

Peter

Boogschieten, luchtgitaar, headbangen en hellingen in Sint Pieters Kapelle opknallen, talenten heeft deze ruwe bolster te over. Niets dat hem kan stoppen, of het zou een wespje moeten zijn. Van naalden is hij alleszins niet vies, al is het voorlopig alleen maar om zijn vel te decoreren.

Dirk

Omdat Jong en Oud een wielerclub is van alle windstreken (en voor de subsidies), kon ook het Brussels Gewest bij ons niet ontbreken. Deze ket is dan ook veel meer dan de schoonzoon van... Kan klimmen, tempo maken en dat alles met stijl. Enkel aan het (elektronisch) schakelen is nog wat werk.

Pieter

“Love brought me to Herne but Jong en Oud made me stay”; “Manne, hold my Spavola”;  Het zijn maar enkele van de vele oneliners van deze Limburgse cowboy. Wegens omstandigheden zijn paard ingeruild voor een carbonnen ros, maar hij pendelt nog steeds in galop door de Pajotse velden.

Fanne

Less is more voor onze Fanne. Maakte daarom de stap van fietsen op 2 wielen naar één. Hij overweegt nu sterk om dit ook in het lopen door te trekken en het wereldrecord marathon op één been aan te vallen. Enkel op café trekt hij de lijn niet door, want op één been kunt ge niet staan.

Sam

Jong en Oud, derde generatie. Door zijn genen voorbestemd voor een grote carrière. Doordat hij nog altijd in Sint Niklaas gelooft zijn we echter beginnen te twijfelen. Al geeft de goedheilig man hem toch een paar keer per jaar vree goei benen.

Fred

Fred trekt al eens met de mountainbike naar verre exotische bestemmingen. Hij doet dit om arme boeren in ontwikkelingslanden te steunen. Zijn buurman in het Waalse Gibecq is al komen voorstellen dat hij bij hem in de wei ook eens mag komen crossen in ruil voor een vrije gift. Fred heeft hem er vriendelijk op gewezen dat ze sinds twee jaar toch ook stromend water hebben en VTM kunnen pakken. Die boeren in het zuiden (van het land) moeten nu ook weer niet overdrijven.

Stephan

Na jarenlang “kom van dat dak af” geroepen te hebben is zijn vrouw moeten overschakelen naar “komt van diene vélo af”. Dat heeft nu ook wel zijn effect want de fietszondagen zijn bij deze harde werker soms op 1 hand te tellen. Wat het volgende zal zijn waar hij zal moeten vanaf komen durven we ons niet over uitspreken.

Georges

Aan klasse geen gebrek bij deze patron van de club. Zowel op en naast de fiets vliegt hij door weer, wind dorp en café. De haren wel al zo grijs als zijn fiets, maar al de rest is puur goud.

Stijn

Deze krachtpatser vindt altijd zijn weg terug door het spoor van droge saucissen kruimels die hij achterlaat doorheen Herne. Nadat ook een roedel wolven dit spoor heeft ontdekt beperkt hij de consumptie voortaan tot vergaderingen en clubactiviteiten. Ook tijdens de jaarlijkse kriek en geuzetocht houden we hem beter aan de leiband.

Gert

Onder het motto “Zottegem is ook niet op één dag gebouwd” fietst deze knaap sinds een aantal jaar bij Jong en Oud een mooi palmares bij elkaar. Altijd in voor een splijtende demarrage op een onverwacht moment. Voor deze jongeman maakt het niet uit of de andere weten of het een wedstrijd is of niet, winnen is winnen.

Thierry

Sinds hij de rechtszaak tegen de Chippendales over de auteursrechten op het kapotscheuren van t-shirts won, zit deze kerel er warmpjes in. Investeert sindsdien in fietsen met 1 of 2 wielen. Als hij het kot open trekt kunnen we hem op geen één van beiden volgen. Enkel in de 500m op handen en voeten naar huis kruipen na een wild avondje wil hij al is verslagen worden (door de man met de hamer).

Gino

Deze casa nova kreeg de hand van zijn vrouw enkel als hij zijn schoonvader elke zondag uit de wind zette. De bruidsschat is ondertussen afbetaald, maar het jong en oud virus laat hem niet meer los.

Thomas

Dat boerenzonen karakter hebben weten we allemaal, maar deze boerenzoon op speed is toch ne specialen. Tart wekelijks alle wetten van de aerodynamica, maar als hij zijn frakske uitdoet is het skarten in zijn wiel.

Tibbe

Nu Aalst Carnaval van de Unesco lijst is geschrapt, werd even overwogen om het te vervangen door Café bij Latjes. Toen de jury er achter kwam dat ook hier elke week nen Oilsjtneir zit, moest deze kandidatuur helaas opgegeven worden. De voorwaarde om hem definitief uit Herne te verbannen konden we immers niet aanvaarden. Jong en oud, een club van principes.

Jeankes

Naast voetballers en thuislozen scout hij ook potentiële nieuwe leden voor de club. Dit is helaas een iets moeilijkere opdracht. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen voor zijn eerste toptransfer. het is alleen te hopen dat hij niet voor het grote geld kiest om in China sympathieke top wielertoeristen te gaan ontdekken.

Timmes

Was in het verleden de godin van vertrouwen en goede trouw in de Romeinse heidendom. Heeft zich toen de tempels leeg liepen toch maar omgeschoold tot coureur en vélomaker. Aan het aantal Fides truitjes in het straatbeeld te zien is de aanhang toch weer aan het stijgen. Benieuwd of het goddelijke uiterlijk nu ook terugkomt.

Jelle

Snelle Jelle houdt wel van een uitdaging. Spurt ’s ochtends tussen Rasbeek en Jong en Oud alsof het niks is en kijkt daarbij niet op een 100 kilometertje of minder. Deze boefer is alvast niet snel verzadigd. Ook al heeft hij een voorkeur voor C130’s (voor de muggenzifters, dat is nu de AM400), wij noemen hem toch eerder onze lokale F16.

Jurgen

Reisorganisator, corona commissaris, rittenbeheerder, toogslaper … Deze man heeft zoals u leest meer petjes dan hoofden en gidst ons door goede en slechte dagen. De kopbeurten op de fiets worden wat korter dan in zijn hoogdagen, maar in de après bike moet je van goeden huize zijn om hem te volgen.

Willy

Al fluitend fietst en loopt onze Willywaal door Herfelingen en ver daarbuiten. Smijt er een brood naartoe en het komt met een eetstoornis terug. Ook al fietst hij nu bij de C-groep, met een C-attest zal deze voormalige leerkracht nooit thuiskomen.

Kim D

Hoera, hoera, hoera, Ik lach me hier een scheur, Ik kreeg net een brief van de belastingcontroleur. Sorry Kim, we doen het Derom. Het lachen vergaat ons echter vlug wanneer de weg wat omhoog loopt en de klimgeit van Sint Pieters Kapelle begint te mekkeren en zijn horens laat zien.