Over ons

Onze fietsclub werd opgericht in 1990 en heeft tot doel om via het wielertoerisme de vriendschap, de sportiviteit en de lichaamsconditie bij haar leden te bevorderen. Iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, filosofische of ideologische overtuiging kan toetreden tot de club. De club is aangesloten bij de Vlaamse Wielrijdersbond. Haar leden zijn verzekerd via deze organisatie. 
Nieuwe leden betalen € 100 instap-lidgeld, waarvan ze na 3 opeenvolgende jaren trouw lidmaatschap € 75 terugkrijgen. Vanaf het tweede jaar lidmaatschap, betalen zij, net als de andere leden, € 30 per jaar.

Meer informatie over de club en haar werking kan je terugvinden in ons clubreglement.

De club voorziet de clubkledij voor haar leden. De kledij bestaat uit: trui lange mouw, trui korte mouw, windvestje zonder mouw, zwarte korte broek, zwarte arm- en beenstukken. Momenteel fietsen we met kledij van het merk Bicycle Line.

Sinds een paar jaar hebben we bewust gekozen voor vrij sobere kledij zonder opdruk van sponsoring, zodat we niet hoeven rond te rijden als 'reclameborden'. Enkel het clublogo is erop vermeld.

 
Het clubfietsseizoen begint op de eerste zondag van maart en eindigt op de laatste zondag van september (30 of 31 ritten op zondagvoormiddag). Tot half april wordt er gestart om 9 uur aan het clublokaal. Vanaf half april vertrekken we om 8u.30; voor enkele langere ritten starten we om 7u.30 of 8 uur. Dit wordt vooraf bepaald in de jaarpanning (zie fietskalender).

Elk jaar, eind augustus, organiseert de club een driedaags fietsweekend, met verblijf in een vakantiewoning.

De eerste zondag van oktober wordt het zomerfietsseizoen afgesloten met een tijdrit. Wie het dichtst het seizoensgemiddelde benadert, wint de tijdrit. Uiteraard zonder gebruik te maken van fietscomputers of uurwerken. Na de tijdrit sluiten we af met een gezellig etentje.

Vanaf de tweede zondag van oktober tot eind februari loopt voor de liefhebbers het rustigere winterseizoen met vertrek aan het clublokaal om 9 uur.
In november organiseren we onze jaarlijkse pensenkermis.

Vanaf seizoen 2012 zijn we gestart met een A-ploeg en een B-ploeg. Het is de bedoeling om allen samen te vertrekken op het stationsplein.
In het eerste ritgedeelte splitsen we eventueel op in 2 groepen: zij die het wat rustiger aan willen doen rijden verder met de tweede ploeg en de meer geoefende fietsers rijden in de eerste ploeg.
Iedereen is vrij om telkens weer te kiezen voor één van beide groepen, voortgaand op eigen conditie en ingesteldheid. Na de rit komen beide ploegen weer samen bij Latjes, zodat de groepsgeest, die wij uiterst belangrijk vinden, blijft bestaan.