Unicycling Vosges

Uniek project waarbij een groep mensen in 7 maanden leert éénwieleren met als orgelpunt deelnemen aan Climbing for Life om de Vogezencols “Planche des Belles Filles” en “Ballon d’Alsace” te beklimmen.

Dit ter ondersteuning van de strijd tegen mucoviscidose (www.muco.be).

Aanvang > januari 2019 --- Climbing for Life > van 29 tot 31 augustus 2019

Begeleidend team:

Stefan Vanaudenhove - Unicycling coach

Sporten is mijn ding! Ik kreeg de microbe te pakken rond mijn achtste levensjaar, toen ik als volleerd middenvelder de kleuren van voetbalclub FCMZ Tollembeek verdedigde. Wat na mijn voetbalcarrière naadloos overvloeide in volgende sportieve projecten :


• 2005: Ironman Frankfurt
• 2006: Ironman Klagenfurt
• 2008: Kanaalzwemmen van Engeland naar Frankrijk
• 2010: Ironman Barcelona
• 2011: Beklimming Col du Galibier (Frankrijk) met een eenwieler.
• 2013: Roeien van Ramsgate (Engeland) naar Oostende.
• 2017: Beklimming Mont Ventoux (Frankrijk) met een eenwieler.
• 2017: Belgisch uurrecord eenwieleren.
• 2018: Beklimming Stelvio (Italië) met een eenwieler.
• 2018: Beklimming Alpe D'Huez (Frankrijk) met een eenwieler.

Het project “Vosges unicycling 2019 against Muco” is een uniek concept. Ik kijk er vooral naar uit om met een groep enthousiaste mensen een stap in het duister te zetten. Het einddoel is heel concreet : de beklimming van 2 vogezencols. Onder begeleiding van een professioneel team gaan we dit tot een goed einde brengen. Dat we daarbij ook de Muco vereniging steunen is een grote meerwaarde. Laat ons vooral genieten met wat we bezig zijn!

Geert Vandervelden – Mental Coach

Gediplomeerd Kaatstrainer A in NL en B
ECO-coach (mental coaching)
Bondscoach kaatsen Team Belgie (2006-2012) en NL (2012-2018)
Coach kaatsteam Thieulain (1° Nationale)
Coördinator Score Wallball Academy (NL)
Lid projectgroep "Developpement Jeu de Paume" in Wallonië
Vice-president en directeur Technische Commissie CIJB (Internationale kaatsfederatie)
Toernooidirecteur EK en WK CIJB
Directeur European 1-Wall Ltd
Voorzitter European Pro Tour One Wall

Zelf heel lang actief geweest als sporter (voetbal en kaatser), doch om blessures moeten stoppen met competitie. De stap gezet naar het coachen en nog meer naar het mentaal coachen van de sporter.
Als bondscoach met het team en individuele sporter vele medailles gehaald en enkele malen Europees en Wereldkampioen geweest in de discipline kaatsen en One Wall.
Ik ben een gedreven iemand die innovatie in de sport heel belangrijk vindt en dus heel veel aan kruisbestuiving doet, binnen zijn trainingen en coaching. Het leren van andere sporten, sporters is heel belangrijk voor mij.
Nieuwe uitdagingen en doelstellingen zijn belangrijke items voor mij en daarom is kunnen deelnemen aan dit mooie project "Vosges Unicycling 2019 against muco" een eer maar ook "out of my comfort", wat me als coach en mens weer sterker zal maken.

Wim Blaton - Physical coach

Bachelor Lichamelijke Opvoeding – Bewegingsrecreatie

Van mijn passie mijn beroep kunnen maken. Veel in mijn leven draait om de sport. Ik ga zelf een tiental uur per week lopen of fietsen. Ik sta in het Heilig- Hart&College te Halle als turnleerkracht, ik werk voor Sport.Vlaanderen en MOEV als Sport Na School coördinator. Meteen na het afstuderen als bachelor Lichamelijke Opvoeding - bewegingsrecreatie startte ik als zelfstandige in bijberoep als sport coach. Als coach organiseer ik avontuurlijke verjaardagsfeestjes, teambuildings en andere sportieve events. Ook ben ik sport coach van individuele duursporters en bij H3O (Halse triatlon organisatie).
Ik volg Stefan al vele jaren, toen hij me belde en dit project Vosges Unicycling voorstelde was het voor mij snel duidelijk dat ik mijn steentje als physical coach wou bijdragen.
Stefan is er alweer in geslaagd een uitdaging aan te gaan die nog niemand hem voor deed, en het mooie is dat dit keer u daar mee deel kan van uitmaken. Het mag duidelijk zijn dat u er niet alleen voor staat. Met een topper als Stefan die geen uitdaging uit de weg gaat, mental coaches met internationale ervaring, tientallen 'lotgenoten' die net als u de stap in het onbekende willen zetten. Mijn taak zal eruit bestaan u te ondersteunen en er mee voor te zorgen dat je er fysiek klaar voor bent. U kan alvast met alle vragen hierover bij mij terecht. Tot gauw!

Jordy Ferwerda - Mental coach

Oprichter van ECO-Typing.
Als inspirator, mentale coach en spreker op het gebied van bewustzijn, persoonlijke ontwikkeling, zingeving en succes, zowel zakelijk, sportief als persoonlijk, begeleid ik mensen om de beste versie van zichzelf te worden en het optimale uit het leven te halen.
Middels mijn unieke methodiek doorbreek ik belemmerende denkpatronen en bied ik inzichten waarmee doelgericht resultaten worden behaald, waardoor dromen werkelijkheid kunnen worden.
Ik ben creatief, oprecht en direct. Ik ben empathisch en zoek betekenis en harmonie in alle dingen die ik doe. Humor mag zeker niet ontbreken en ook vertrouwen is voor mij erg belangrijk. Ik wil graag inspireren en mensen uitdagen om hun talenten te ontwikkelen.

Ik heb onder andere gewerkt met onderstaande klanten:
• Adelinde Cornelissen Olympic Games RIO 2016 en London 2012 (zilveren medaille behaald)
• sc Heerenveen eerste elftal + jeugdafdeling
• Shorttrack Jong Oranje
• Koninklijke Auping
• Volker Infra BV
• Provincie Fryslân
• Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
• Docententeams CIOS Heerenveen
• Topsportklas Trevianum Scholengroep.
• Stefan Vanaudenhove | Wereldrecordpoging op een eenwieler
In 2016 heeft Stefan mij gevraagd hem mentaal klaar te stomen voor zijn poging het wereldrecord ‘kilometers per uur op een eenwieler’ te verbreken op het Formule 1 circuit Monza te Italië. Het was een heel mooi en emotioneel traject waar we allebei veel van hebben geleerd en waar wij dicht naar elkaar toe zijn gegroeid.
Het is voor mij dan ook geweldig nieuws om te horen dat ik jullie mag ondersteunen bij dit nieuwe en avontuurlijke project. Als je alvast vragen hebt dan mag je natuurlijk een berichtje sturen naar info@eco-typing.nl

In samenwerking met :

Neem een kijkje op onze facebook pagina : https://www.facebook.com/samenbewegenvooradem

Onze fietsclub uit Herne.

 

 

SAVA is een jonge en dynamische onderneming die geen enkele uitdaging uit de weg gaat! We zijn meer dan een ‘one-time-thing’ en streven naar een langdurige klantenrelatie om hen in de kijker te zetten, zowel on-als offline. Kortom een full service reclamebureau voor ondernemingen, verenigingen en vrije beroepen. https://savareclamebureau.com/